Terug van de Grote Fietstocht

gepost in Mijn Belevenissen | 4

In september 2013 (6,5 maand na de operatie) maakte ik een fietstocht van 622 km. Van Donaueschingen tot Passau, langs de Donau (de Donautocht van Passau tot Wenen had ik tien jaar daarvoor al gefietst. Die was heel wat korter).

Ondanks ettelijke glazen bier, wijn en ander fraais (ja, ja) en de Duitse kost, waarvan ik iedere avond na vier happen al genoeg had, viel ik toch nog wat af. De stand was na de tocht 66,6 kg. En het fietsen ging heerlijk – met 31,5 kg minder op het zadel vloog ik vooruit. Hierna wat kiekjes:

Koffie om een uur of 10
Verschrikkelijk – ik verwachtte 4 kleine worstjes en ik telde er 16!!! Ik heb er toch vier van opgegeten voor de proteïnen.
De Donau
Pet tegen de zon en trui tegen de kou.
De grijns van de Cheshire kat.
Al wat beter. Ik ben geen echte viseter, en dit wat nog veel te veel, maar toch beter dan die vettige kost hierboven!
Een beetje stoffig in mijn nieuwe fietsbroek die op het einde van de reis alweer te los zat!
Middagmaal bij een plaatselijke kloosterbrouwerij.
Beiers tijdverdrijf.
Onderweg een nieuw fietsjasje gekocht. Was wel nodig want de laatste dagen was het bepaald fris. In het totaal ben ik 17 dagen weggeweest, waarvan 13 op de fiets.

4 Reacties

 1. Marina
  | Beantwoorden

  12 januari 2016 om 00:00

  Hoi,

  Wat leuk om ook je oude posts te lezen. Hopelijk gaat het nu nog steeds goed met je.

  Ik heb een vraagje: op je blog staat een verwijzing naar het kookboek uit de serie for Dummies. Heb je hier inderdaad wat aan gehad of eigenlijk niet?

  Ik wist niet dat dit bestond en kan wellicht extra helpen (ben drie weken terug geopereerd) om de voedselplanning over de dag te vullen ????

  Groetjes,
  Marina

  • DeeBee
   | Beantwoorden

   14 januari 2016 om 17:41

   Aan dat kookboek heb ik eigenlijk niets gehad. In het begin kon ik zo weinig eten dat ik dacht dat het schadelijk was ????

   Niet dus! Daarna bleek dat ik ongeveer alles kon eten, maar in héél kleine hoeveelheden. Wat ik dan ook gedaan heb. Bepaalde dingen gingen/gaan gewoon niet, voedsel dat blijft “plakken”, zoals pasta met kaassaus, rijst e.d.m.

   Verleden jaar heb ik teveel gegeten: ben een paar kg bijgekomen – van 58 naar 64. Zou er dit jaar weer af moeten, want ik heb geen “grote” kleren meer.

   Kortom: wat eten betreft moet je vooral naar jezelf luisteren. Als je geen honger hebt, moet je niets forceren, hoogstens een kleinigheid eten. Doen wat het ziekenhuis je heeft aangeraden.

   Als iets niet bevalt, voorlopig niet eten en een paar weken later nog eens proberen. Hoop er binnenkort wat meer over te schrijven (ik pak de draad weer op).

 2. Arnold
  | Beantwoorden

  2 oktober 2016 om 11:41

  Wauw dat is rap gegaan
  Ik heb 18-9-2016 een mini gastric bypass gekregen
  Ik zit nu in de vloeibare fase
  En op Google kwam ik uw site tegen

  Ik dank u voor de moeite die u heeft genomen om het op het internet te zetten

  Gr Arnold

 3. Chris
  | Beantwoorden

  13 november 2016 om 10:46

  Ook ik ben afgelopen maandag 7-11-2016 geopereerd. Nog 1 dag echt vloeibaar. Val op het moment niet zo heel erg af hoewel je aan calorieën niet veel binnenkrijgt. Ben heel benieuwd hoe het eten zal gaan en hoe ik dat moet combineren met werken. Op dit moment nog mijn handen vol aan genoeg drinken omdat ik geen honger en dorst heb. We gaan zien wat de toekomst brengt. Ik ben blij met een optimistisch verhaal

Laat een Reactie Achter

vier × een =