Gewichtsverlies en Haarverlies

gepost in Mijn Belevenissen | 0

Leuk hè? Dat hoofd van Medusa, geschilderd door Peter Paul Rubens, circa 1617-1618.

Wel, het is lang geleden dat ik nog iets van me heb laten horen! Ik ben intussen van 98,1 naar 70,5 kilo afgevallen (stand 14.07.2013, dus 6 maanden na de operatie). Dat is dus prachtig en het heeft allerlei leuke gevolgen, zoals géén slaapapneu meer, geen gesnurk meer, geen dikke enkels meer, niet meer na één uur moe, maar wel uren wandelen zonder veel problemen, mijn lange broeken glijden over mijn heupen op de grond, alle bloezen die niet meer dicht konden zijn nu te groot, 27,5 kilo minder op de fiets (en dat merk je ook!!!) enz. enz… Nieuwe kleren koop ik met mate, want het afvallen is blijkbaar nog niet voorbij.

Ik zit nu wel in de periode van de haaruitval en dat vind ik vrij confronterend. Telkens als ik met mijn handen door mijn haar ga, heb ik een tiental haren vast en onder de douche komen ze er met bosjes uit. Bijna iedereen gaat die periode door, kaal word je er niet van, maar je bos kan redelijk uitdunnen. Blijkbaar groeit alles weer terug als je op een stabiel gewicht bent gekomen, maar toch…

Intussen probeer ik dagelijks mijn proteïnen in het oog te houden (zou nu minimum 60 g moeten zijn, maar ik geef toe dat ik het niet bijhoud) en slik ik naast mijn vitamines ook een zinkpîlletje. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Ik heb mijn haar maar kort laten knippen, maar de coupe en de kleur staan me absoluut niet aan, dus dat is een bijkomende frustratie. Van coupe carré naar coupe kieken!


Coupe carré (uitgegroeid)


Coupe Kieken – Tijdens een leuke vakantie in Lyon

Laat een Reactie Achter

6 − een =